Venušine guličky

25. okt 2022

Zdravím mamky, som tehotná tretí krát, doteraz všetko sekcie, ale aj tak mám brutálne uvoľnené svaly panvového dna. Rozmýšľam, že začnem používať Venušine guličky,ale nie som si istá, či je to vhodné aj počas tehotenstva. Kegelove cviky cvičím, ale vôbec to nepomáha. Máte niekto skúsenosť s používaním tejto pomôcky? Je to vhodné aj v tehotenstve?

nina004
25. okt 2022

A máš fyzio ,ktorá ti cviky ukázala ? Možno niečo robíš zle ak ti cviky nezaberajú. Podľa mňa je vhodné použiť pomôcku ku cvičeniu ,až keď zvládaš vpohode cviky bez nej. Ťažko sa radí ako v tehotenstve, veľa závisí aj od trimestru atď.

autor
25. okt 2022

@nina004 cviky cvičím podľa toho čo mi ukazovala rehabilitačná sestra po sekcií v nemocnici. Dodržiavam všetko aj dýchanie, takže neviem kde je problém. Trimester aktuálne druhý. Som aj krátko po predchádzajúcom tehotenstve a popravde dosť sa to zhoršilo práve s týmto ďalším tehotenstvom.

svetlonos
25. okt 2022

Ahoj,
existuje nieco podobne vybratoru (tvarom), zavedies si to do psvy, nainstalujes si do mobilu k tomu aplikaciu a trenujes. Ipytaj sa v lekarni. Tym ze je to s apkou v mobile, mas kontrolu, cibto robis spravne. Existuju aj pristroje na ten isty princip, sadnes si nan, cvicis a na dispeji sa ti ukazuje, ci spravne. Drzim palce. Tie kegelove nemusia vzdy sadnut. A dost vraj pomaha aj tehotensky pas na podporu. Neviem presne ako sa vola.

sszuzu8
25. okt 2022

Gulicky ani nie. Skôr yoni vajíčko ale netuším ci sa môže počas tehotenstva. Je to oveľa lepšia a citlivejšia pomôcka

nina004
26. okt 2022

Ja som tiež krátko po prvej sekcii. Som 30tt, diastázu mám na dve päste, pruh a slabé svaly stredu tela. Snažím sa dýchať akoby do spodných rebier čím pracuje hlboký stabilizačný systém, správne držať telo ( to mi veľmi pomohlo aj pred tehotenstvom zmenšiť diastázu a posilniť stred), dobrá je trebárs Brunkow alebo ACT metóda, ktorá je bezpečná aj v tehotenstve. V tehotenstve môžeš skúsiť aj Aniball, ktorý sa využíva okrem prípravy na pôrod aj na cvičenie pri inkontinencii. Niekedy môže byť problém a u žien aj často je ,že svaly panvového dna máš preťažené a potrebujú naopak uvoľniť,aby mohli správne fungovať. Skús zájsť niekde na rehabku za fyzio ,ktorá sa na tieto popôrodné stavy špecializuje ,nech ťa skontroluje a pozrie či v cvičení nerobíš chyby alebo netreba iné cviky

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz