Neviem sa zmieriť s minulosťou

12. jan 2024

Potrebujem sa vyrozprávat. Som na nervy zo seba samej. Bývali sme 19 rokov v byte, s ktorym som nebola spokojná. Asi 15 rokov som sa ho chystala predat, vymenit, niečo urobit. Ale nemala som absolútne odvahu a muž bol proti, tak som trpela. Len predminuly rok sa stala vážna rodinná udalosť, po ktorej som si uvedomila, že sny si treba plniť. Tak sme byt predali a kúpili väčší, krajší. Byt je dokonalý. Prerobený, krásny. Len deti sú na strednej a po nej chcú odísť študovať( prìpadne pracovať) do iného mesta. S mužom sme sa dohodli, že ked pojde mladši syn na vysokú, o 4 roky, byt dáme do podnájmu a my pojdeme do domu, ktorý máme na dedine. Ten dom sme tiež kúpili, prerobili. Je fajn. Len ja sa neviem zmieriť s tým, že tento krásny byt musím opustiť. Je mi lúto, že sme ho nekúpili skor, že som si ho neužila, že mi v nom deti nevyrástli, ale žili sme v starej haraburde. Neviem sa zmieriť s minulosťou. A možno je to len špička ladovca. Ja som schopná" bičovať sa " a nespať za chyby, ktoré sa stali pred 30 timi rokmi. Ako sa zmeniť?

liv1
12. jan 2024

Ist za psychologom na terapiu, lebo evidentne si to v hlave sama neupraces. Naco sa tyrat? 😉

minenkak
12. jan 2024

Prečo si neuzivas ti čo máš ,ale riešiš čo už vlastne ani není podstatné .Čo bolo,to bolo,inak to už nebude

zmrzlinka2021
12. jan 2024

Psychológ. Potrebujes sa naučiť byť k sebe láskava, nežná.

tl999
12. jan 2024

Pozri na veci s nadhľadom. Sú taky ktorí cely život žijú v podnájme, a o byt len môžu snívať. Ty už más vysnívaný byt, rodinný dom , teš sa na to! Užívaj si to! Netýraj sa samu sebu. Zbytočne premýšľaš nad tým co bude o 4 roky, všetko sa môže zmeniť zo dna na deň. .

la_dolce_vita
12. jan 2024

Ved ta situacia sa este nestala a ty uz stresujes... to fakt?! Vsak nikto ta nenuti odist, ci? Ja akosi nechapem..

tttbb
12. jan 2024

Ak si bola nespokojna vtedy, mala si to riesit vtedy. Nechapem naco nad tym teraz vobec rozmyslas. Ale byvat 19 rokov v byte ktory neznasas, no klobuk dole. Byval som v takom 2 roky a potom som z neho odisiel nech to stoji co to stoji.

kitycat
12. jan 2024

Povedz muzovi, ze chces ostat vo vysnivanom byte nechnprenajme dom 🤷‍♀️

liusa82
12. jan 2024

to si tam dobre dlho vydržala.My sme sa zase oklamali prvýkrát na kúpe domu.No bola to aj naša chyba že sme išli do toho hrr a lepšie si všetko nepopozerali a nerozmysleli. Tiež sme tam vydržali 2 roky a utekali preč do iného domca.Neviem si predstaviť že by som tam bola 19 rokov.Ak ti raz niekde neni dobre a dlhšiu dobu si nevieš zvyknúť tak to si ani nezvykneš

koniarova
12. jan 2024

Nemám problém, vyrobím problém.

rybka1987
12. jan 2024

Jooooooj vobec nebanuj! Pamataj si vsetko v zivote je tak ako ma byt a ver na osud. Caka vas krasna buducnost s prerabanim domceka, na dochodku viac casu na zahradku, deti budu mat partnerov budu k Vam chodit na navstevy budetr potrebovat viac miesta. Neskor vnucata, budu sa jasit na dvore, kazda rodinka co k vam pride bude potrebovat sukromie, vlastnu izbu, vianoce budete mavat kopec velkych navstev, vnucata strazit na prazdniny, mozno bazen? Vies si toto vsetko predstavit na byte? Bud vdacna za toto vsetko co vas caka a tes sa na to! Nikdy nelutuj minulost, pokial si v zivote stastna mate zdravie a zdrave deti, nelutuj! Tes sa na to co bude 🙂

ivangeline
12. jan 2024

Ty sa nevies zmierit ani s buducnostou,kt nie je... Wtf? Nvs,co prinesie zajtrajsok. Zi viac pre pritomnost a nestrpcuj si zivot blbymi myslienkami,co ak,co keby,..

walentina7
12. jan 2024

Načo ťa do domu na dedinu, veď bývaj v byte ked ti to robí radosť a cítiš sa tam super. Do domu môžete chodiť cez víkendy občas ako na chalupu. Ja by som ostala v byte.

autor
12. jan 2024

Vďaka za odpovede. Asi ten psycholog bude najlepšia volba. Len ma štve, že to neviem spracovať sama

maranta_leuconeura
12. jan 2024

O styri roky tu mozes aj nebyt, alebo tvoj muz a nikam sa stahovat nebudete. Ty si neprezila 19 rokov s imbecilom ani si sa neobetovala pre leziace dieta ktore ti teraz zomrelo, bolo to ,,len" byvanie v hnusnom byte. Pozri sa na to tak. A ked nechces odist z bytu a si tam spokojna, tak to komunikuj muzovi, neverim, ze pojde bez teba ;)

maribell
12. jan 2024

Veď ale keby ste ten starý byt predali skôr, tak tento úžasný byt by ste možno vôbec nekúpili. Vidíš, všetko je tak ako má byť 😊.

matapo
12. jan 2024

...užívaj si krásny nový byt teraz a ak ste v ňom spokojní nie je dôvod bývanie meniť. A čo keď je väčší. Deti sa budú domov vracať stále, stále to bude aj ich domov. Ja by som z neho neodišla resp. až vtedy, keď by sa mi žiadalo.

janickacrazy
12. jan 2024

Užívaj si prítomný moment, tu a teraz. Čo bolo bolo, čo bude je vo hviezdach. S mužom sa dohodni, že chces ostať v byte dlhšie, snáď to nie je neriešiteľný problém.

karolinakr
12. jan 2024

Presne tato epizoda ide vo Vypravej, postavili krasny, moderny obrovsky dom a šup, synovia ostali v panelaku, lebo akurat si zariaduju život.Tiež ma napadlo, že aka škoda, že dosiahli to dobre, ale bez deti ..Niekedy človek nepredvida
Teba udalost nakopla zmenit život spravnym smerom, tak na tvojom mieste si plnim sny jeden za druhým..Namiesto do minulosti sa sustreď na buducnosť