Konflikty s ľuďmi

11. sep 2023

Máte v živote ľudí s ktorými ste sa pohnevali? Napríklad aj pre maličkosť, hlúposť? Dlhoročné priateľstvá, či kolegiálne vzťahy, partnerstva? Ja sa snažím byť nekonfliktna, napriek tomu ku konfliktom dochádza, a niekedy sú fatálne, že sa s danými osobami už úplne prestaneme kamarátiť, alebo baviť. Neviem či som ja divná, alebo to všetci tak majú. 😀

bloger
11. sep 2023

Veľa ľudí to tak žiaľ má. Väčšinou sú to práve tie maličkosti. Napríklad očkovanie a názorové nezhody na niektoré veci. Stačí málo a niekedy sa ľudia hnevajú aj celý život.

tato_
11. sep 2023

Nemas v jednom kolektive rozlicne vzorce spravania k ludom? Priklad k niekomu velmi mila, ku druhemu iba zdvorilostne zdravenie...

dota6
11. sep 2023

Ja som zažila jeden taký konflikt. Odvtedy sa vyhýbam bližším vzťahom. A to mám dlhoročné priateľstvá zo ZŠ, SŠ aj VŠ, kde sa stretávame pravidelne, zaujímame sa o seba. Tiež som nekonfliktná a tento konflikt so mnou zamával :D pretože ešte nikdy ma nikto takto nebuzeroval, neusmerňoval, neurážal. Ohradila som sa a ostala som ja za zlú :D alebo možno som ja tá zlá osoba, ktorá je toxická. Každý konflikt totiž pramení z rozdielnych názorov a prístupov ako ho riešiť/neriešiť.

autor
11. sep 2023

@dota6 no veď presne toto, že sa obradim aj ja a je zle. Ale že roky som ticho, sa neráta. 🤣

dota6
11. sep 2023

Neviem, možno sme tie zlé. Ja som tej osobe nevyhovela, pretože som sa ňou neriadila. Mala taký avoj životný postup (najprv svadba, potom dom, potom toto, také auto, taký prsteň zásnubný, taká lokalita na bývanie) všetko mimo toho postupu bola zámienka na konflikt.