Súd ohľadom zverenia dieťaťa do osobnej starostlivosti

lenci92837
9. máj 2024

Ahojte, chcem sa spýtať kto máte skúsenosti na čo všetko sa pýtajú na súde ohľadom zverenia dieťaťa do osobnej starostlivosti? Ďakujem

olivia_c
9. máj 2024

@lenci92837 ahoj, pripnem sa. Chcela by som sa opytat, ty si si podavala navrh o zverenie? Ja mam par dni po porodu a potrebujem si nachystat nejake taketo podanie plus o vyzivne.. neviem ci to moze byt uvedene v jednom podani na sud?

alenah31
9. máj 2024

@olivia_c pošlem ti do IP vzor návrhu - len si ho upravíš podľa svojich potrieb. Je to návrh na určenie výživného, určenie príspevku na výbavičku a zverenie dieťaťa v jednom.

olivia_c
9. máj 2024

@alenah31 to by som ti bola velmi vdacna. Dakujem krasne 🙂

alenah31
9. máj 2024

@olivia_c poslané - keby niečo nebolo čitateľné pošli do IP mail - pošlem ti to ako doc súbor.

vyrovnanaosoba
9. máj 2024

Píše, sa návrh na úpravu rodičovských práv a povinností k maloletému. A v tom píšeš ze žiadaš dieta do svojej starostlivosti, a žiadaš výživné na maloleté dieťa (výšku).
Dôvody a dokazy.
Priložiť príjmy, výdavky.

maranco
9. máj 2024

@olivia_c nezabudni na Výživné pre nevydatú (slobodnú) matku
https://www.ak-ak.sk/vyzivne-pre-nevydatu-slobo...

olivia_c
9. máj 2024

@maranco dakujem.. no tak uz som volala aj s pravnickou, ex nema majetok, nema ziaden prijem na papieri a ja mu to, ze ma prijem neviem dokazat... ze dostanwm tak minimalne vyzivne, tak kvoli 30 € mesacne aj kaslem podanie na sud. Ked mna to bude stat draho - vysoka rezia na byt, seba, malu, budem musiet ist co najskor pracovat aby som to utiahla.

vyrovnanaosoba
9. máj 2024

@olivia_c a ty ako môžeš vedieť, ako to súd bude riešiť? Budu sa pýtať, z čoho žije, z čoho je, u koho býva, prečo neupracuje a keď pracuje, tak prečo nezaraba. Nemyslím, že sa mu nedá dokázať, že pracuje. A aj 30e je niečo. Nie je to pre teba, ale tvoje dieťa. Nenechaj ho len tak si žiť. Keď vedel natrtkať, vie aj platiť.

olivia_c
9. máj 2024

@vyrovnanaosoba ale platit 30 eur je vysmech.... no ja vychadzam z toho, co mi povedala pravnicka - opisala som jej celu situaciu. Akoze teraz som v hneve na seba samu, ze s takymto kkt cakam vysnene dieta - ked sme sa o neho roky snazili.... ked to prejde, podam na sud - len z principu. Chcela som sa a nim dohodnut na vyske vyzivneho, ale nereaguje.

mk22
9. máj 2024

@olivia_c tvoj ex z niečoho žije, tiež zrejme niekde býva.. Nechaj to na súd..

draculla
9. máj 2024

@olivia_c to co za sprostu pravnicku?? Daj navrh na sud, dieta bude v tvijej opatere a ked on nebude platit ziadne vyzivne zoberu vodicak. Popripade moze ist aj do basy! Vsak sa nedaj, tu ide o teba a dieta! Bojuj!!!

olivia_c
9. máj 2024

@mk22 ano zije v lese na chalupe bez elektriky a vody, cize naklady na byvanie 0.

olivia_c
9. máj 2024

@draculla ano, chcela by som bojovat. Ale ked mu daju platit 30 alebo 50 eur vyzivne, ved to je taky vysmech, ze az mi zle je. Nechcem sa uz rozculovat, som po tyzdennej hospitalizacii a vysokym tlakom.

damian85
9. máj 2024

@olivia_c Nezabúdaj nie len na povinnosti ale aj práva. Takže - zápis do školky - podpis otca , zápis do školy - podpis otca , stretávanie ? Minimalne každý druhý víkend ak bude chcieť - treba si vždy zvážiť koľko je 2+2.........a vybrať tú správnejšiu cestu.

vyrovnanaosoba
9. máj 2024

@olivia_c a z čoho ste žili kým ste sa rozišli? Pracoval? Nejak mi nesedí ta tvoja právnička, ani jedna to nevzdá, buď si stoj za svojím, alebo jej už nič neplať a nájdi si druhú

vyrovnanaosoba
9. máj 2024

@olivia_c to si s takým cudakom dokázala spat? Co býva v lese bez elektriny?

draculla
9. máj 2024

@olivia_c a tych 30 alebo 50€ ti je malo? Bud rada, ze dostanes aj to. Niekto nema nic

olivia_c
9. máj 2024

@vyrovnanaosoba no ma solarne panely, inak sme byvali inde. Odkedy sa na nas vykaslal, vratil sa na chalupu.

olivia_c
9. máj 2024

@draculla ano, je pre mna 30-50 eur nic, kedze moje realen naklady len na byvanie s hypo, stravu su 1000 eur, a plus benzin, ina rezia, teraz sa narodi babo. Celu vybavu som jej kupovala zo svojich penazi. Keby ten prasivec neodisiel, platil by 50 na 50 ako doteraz ked sme spolu zili a nebola som tehotna.

petronelka47
9. máj 2024

Pekne podaj návrh na súd, ak nebude platit,smer exekútor a TO a potom žiadaj náhradné výzivné. Taķýto chlapi,trtkať vedia ale platit na svoje dieťa nedať peniaze.