Názor na svadobnú koordinátorku

michaela4242
8. máj 2024

Ahojte,

chcem sa spýtať, či ste mali na svadbe svadobnú koordinátorku? Ak sa jedna o svadbu kde bude cca 50 ľudí.

Ak áno, napíšte v čom to bola výhoda, nevýhoda alebo či to vnímate ako utratene peniaze.

Ja som toho názoru, že ak si šikovná, vieš veľa vecí zorganizovať sám s pomocou rodiny a kamarátov. Alebo si možno to len tak jednoducho predstavujem?

colsami
8. máj 2024

Nie nemali a to sme mali cez 100 ludi. Vsetko sme si riesili sami (zvacsa ja), podla casu a postupnosti a uplne v pokoji a pohode, ziadne scenky ani nervozita okolo toho. Uplne pragmaticky. Dohodnes, rozhodnes, vybavene, ides riesit dalsiu vec.

13uzivatelka11
8. máj 2024

Mali sme 50 ľudí a mali sme starejsieho a bolo to perfektne a urobila by som to tak zas.

13uzivatelka11
8. máj 2024

Jaj ci..myslíš niekoho kto si celú svadbu zariadi?

ariannazara
8. máj 2024

Kamoška mala liezli mi na nervy, vkuse nás upozorňovali ideme sa fotiť, ideme tam tam..nonstop 😂 ale zas oni potom za nich všetko ja vyplacali riešili, nestarali sa nič.

timilv
8. máj 2024

@michaela4242 pracovala som na prevádzke kde sme mávali často svadby. Organizovať svadbu s koordinátorkou nie je vždy výhra... Proste tá koordinátorka ak nepozná priestor a nie je to ten typ človeka, ako vidíš v amerických filmoch s touto tematikou, tak je to viac na škodu než na pomoc.
Zažila som že koordinátorka na nič nevedela odpovedať, o ničom samostatne rozhodnúť a so všetkým utekala za nevestou. Prevádzkar z nej bol na prášky. To už podľa mňa oveľa väčší osoh budeš mať s dobrým starejším s ktorým si vopred prejdeš čo chcete mať ako zábavný program. Viete mu dať aj ban- čo tam v žiadnom prípade nechcete a hotovo.
A ak máte svadbu v podniku kde svadby bežne robia, tak prevádzkar si to vie všetko s Tebou dopredu prejsť a s ničím vás nebude rušiť. Pokiaľ sa teda fakt neudeje niečo výnimočné. My sme mávali normálne akoby harmonogram a presne sme vedeli čo kedy bude v akom poradí. Starejší sám prípadne s pomocou svadobnej mamy to korigoval a nič viac nebolo treba 🙂
Za mňa sú to vyhodené peniaze

sintra
8. máj 2024

Zalezi, aky si typ. Napr.mna organizacia svadby absolutne nebavila a to sme mali malinlu - z toho dovodu somi ani koordinatorku neriesila, lebo by mi prislo smiesne ju mat, ked sme mali 10 ludi 😀 Ale keby som mala taku klasicku svadbu se vsim vsudy a s hostami v pocte 30+, nevaham a najmem si nejaku schopnu.
Ale mas zeny - nevesty, co si chcu zasadne vsetko riesit same a bavi ich to.
Inak mam pocit, ze casto byva svadobnou koordinatorkou mama/svokra 😁

michaela4242
autor
8. máj 2024

@colsami joj, tak ty si iná pani. 🙂

michaela4242
autor
8. máj 2024

@13uzivatelka11 nie. Dobre si napísala. Vraj sú nejaké koordinátorky, ktoré celý chod svadby menezuju. Ale ja neviem.. podľa mna toto dokáže aj moderátor - starejši celé nie? Stačí keď mu dám zoznam, kedy chceme krájanie svadobnej torty a podobne.

michaela4242
autor
8. máj 2024

@ariannazara tak to by aj mna otravovalo 😬

michaela4242
autor
8. máj 2024

@timilv tiež som nad tým premýšľala, že toto by zvládol aj starejši. A utvrdila si ma v tom ;) takže ďakujem 🙂

michaela4242
autor
8. máj 2024

@sintra práveže som taká, že rada sa angažujem. Takže asi aj dobre, že som sa rozhodla že koordinátorka nebude. 🙂

evkamotka
8. máj 2024

A na co konkrétne potrebuješ koordinatorku pri svadbe o 50 ludoch? Aby nahlasila do mikrofonu, ze sa ide krajat torta? Ved na foto si ludi manazuje fotograf, na krajanie torty, prvy tanec, program atd zase DJ. Co kedy ide sa dohaduje s prevadzkarkou pred svadbou, aby vedel personal vsetko pochystat. Rovnako s DJom. Za mna nulovy prinos starejsieho aj koordinatorky.

13uzivatelka11
8. máj 2024

@evkamotka pre teba je to možno nulový prínos, pre nás bol veľký.. Mali sme tradicnejsiu svadbu, starejsieho v kroji z mesta, z ktorého pochádzam, a organizoval všetko od začiatku ešte aj ľudí v kostole, kto na ktorú stranu si ma sadnúť napríklad, zorganizoval prechod na hostinu, tam povedal prípitok a blahoželanie ešte pred hostinou a tak ďalej. Vôbec by sa mi nepáčil prípitok a nejaké volanie na prvý tanec napríklad od dj-a, ktorý bol v našom prípade 23 ročný chlapec. Človek plánuje svadbu s tým, že ju bude mať len raz za život, tak som chcela mať na ňu peknú spomienku a veru aj všetci hostia doteraz spomínajú ako bolo dobre na našej svadbe, aj keď tam nebolo veľa ľudí..

michaela4242
autor
8. máj 2024

@evkamotka ahoj Evka, nepotrebujem. Pýtam sa na názor iných skúsenejších neviest. Ja som svadbu ešte nemala, ale plánujem ju. Takže je celkom racionálne poradiť sa. Miesto koordinátorky si vyberiem starejsieho, tak ako píšu dievčatá v skupine. Neviem, ale mne tvoj komentár teda nepomohol. Ak nesúhlasíme s názorom, je to v poriadku ale nemusíme byť na seba hneď zlý.

angel993
8. máj 2024

@michaela4242 nemala som koordinátorku, mali sme vyše 150 ľudí. Pár ochotných kamosiek a moji súrodenci sa starali o hladký priebeh. Odozvy na svadbu boli pozitívne, nikto sa nesťažoval že by sa nudil. Zmluvu s hudbou sme mali do tretej v noci. Nakoniec hrali do piatej rána, svadobčania ich ukecali 😁

evkamotka
8. máj 2024

@13uzivatelka11 ok. Asi sme mali stastie na dja, fotografa, svadobnych otcov (pripitok nam popriali oni nie cudzi clovek) atd. Ak ste nemali taketo ludske zdroje, urcite bol starejsi dobra volba

evkamotka
8. máj 2024

@michaela4242 to sme sa nepochopili, v zlom som to nemyslela.
Bola som aj na svadbe so starejsim a bolo citit, ze ich nepozna osobne, za mna nie - vznikali tak cudne momenty, lebo riesil veci stylom, ktory sa jednoducho nehodil. Resp ked uz starejsi, pohladala by som v blizkej rodine. Tak to aj tradicne bolo, starejsi byval ujo,stryko...

marca12
8. máj 2024

Ak budete mat starejsieho,tak on organizuje svadobcanov. Co som bola na svadbach,tak ti starejsi boli perfektni v tomto. Kazdeho usmernili,organizacne velmi dobre zvladnute. Ked je dobry starejsi,tak mas pocit,ze je ako clen rodiny. Ja som mala pocit,ze s nimi musel predtym travit cas,ked o nich tolko vie a zapadol akoby bol rodina. Ale nie,netravili spolu cas,to je to majstrovske umenie starejsieho.

oblecenie99
8. máj 2024

Mali sme 50 ľudí a s odstupom času môžem vyhlásiť, že nejaká koordinátorka, moderátor, starejší, či niekto podobný, kto by to trošku koordinoval, jednoducho chýbal. Aj tak sme to nejak zvládli, prevadzkar z hotela a personál boli skvelí, aj DJ bol v tomto nápomocní, ale aj tak si myslím, že je škoda, že sme nemali niekoho na riadenie celej svadby najmä v deň svadby

betulinka1
8. máj 2024

@michaela4242 bola som na svadbe, ktoru organizovala koordinátorka. Manzelia boli v zahranici, prisli tyzden pred svadbou. Za mna to bolo super. Vzdy sme vedeli co sa ide robit, kde stat, riesila ubytko, kazdemu z nas volala dopredu, povedala, ze je koordinátorka a akekolvek otazky jej mame volat alebo pisat mail, otazka jedla intolerancii vsetko sme riesili s nou. Nikto nechodil za nevestou ani pocas svadby, vsetci sme chodili za nou, ked boli otazky. Chodila medzi stolami a pytala sa ci mame všetko. Nevesta sa zo ženíchom zabávali a neriesili. Teraz som bola na svadbe, kde si chystala vsetko nevesta s kamoskami a teda den pred sa makalo do noci, den po sa makalo, a na svadbe len pobehovala, ze co kde ako. Ked si chuda sadla sa najest, tak uz mala okolo seba ludi a stale nieco dookola. Za mna teda ak velku svadbu, tak si ju chcem užiť aj ja.

valise
9. máj 2024

Niekedy to bola uloha "starsej druzicky" zo strany nevesty a "starsieho druzbu" zo strany zenicha

princezna_bosorka
9. máj 2024

@michaela4242 nemali, 50 ludi na svadbe a ani spm nemala pocit, ze by mi ju bolo treba (pokial nechces svadbu v nejakom extra speci priestore so speci vychytavkami, tak je to podla mna zbytocne - my sme kopu veci z bezneho svadobneho programu osekali, takze by sa tam asi urcite nudila).

sisska96
14. máj 2024

Starejší fajn, ale koordinátorka vôbec. Predsa keď ja mám svadbu tak má byť taká, akú chcem ja, a nie že koordinátorka bude dirigovať, čo ako má byť

gabikaa96
14. máj 2024

Mali sme na svadbe 20 ľudí a hostina bola v reštaurácii, týždeň pred svadbou sme s prevádzkarom všetko prešli, spísal si veci na čom sme sa dohodli a všetko išlo ako malo. Drobnosti ako dať kvety do vody, baliť hosťom na konci výslužku a podobné riešili mamina a svokra.