Priateľova mama vo všetkom pomáha jeho sestre

12. jan 2023

S priatelom sme uz spolu nejaky ten rok, aj spolu byvame. Mam vynikajuci vztah s jeho rodicmi a hlavne mamou. Mam ju velmi rada. Strasne mi ale lezie na nervy, ze vo vsetkom pomaha priatelovej sestre. Vsetko za nu plati, ona ma vyplatu vlastne len na svoje rozmary a potreby. Svokra sa jej komplet stara o deti, vari im, chysta im desiate do skoly, upratuje jej, perie, zehli, robi a plati jej vacsinu nakupov, energie, tankovanie, plati jej dovolenky, no proste vsetko...My s priatelom sme financne "nezavisli", byvame sice v ich dome (nie spolu s nimi) ale vsetko si platime sami. Samozrejme ze obrovska pomoc je ze mozeme byvat v ich dome, a nemuseli sme si brat hypoteku. Co mam robit, ked stale nad tym premyslam, ze je to podla mna nespravodlive ked jedno dieta ma vsetko "zadarmo" a je nezodpovedne a mina si len na svoje rozmary, a ostatnym detom ( su traja) to nie je ponuknute a vsetko si platia same ? Akoze zase druha vec je ze on je hrdy a on by sa nikdy nenechal vyzivovat rodicmi, a nase platy nam vystacia na pokrytie nakladov na zivot, cize nejde o tie peniaze, ale stale na to myslim. Zaroven mi tym aj jeho sestra lezie na nervy a stale o nej premyslam ako o nezodpovednej a nevyzretej, hoci mi nikdy nic zle neurobila a je vzdy ku mne mila a dobra. Mrzi ma, ze mam taketo myslienky ale nemozem si pomoct.

heidy222
12. jan 2023

A platíte normálnu trhovú cenu za nájom v ich dome?

luccija
12. jan 2023

Nič s tým nenarobis iba sa oberas o energiu.Je to vec jeho mamy.My máme tiež takú švagrinú, ale bez detí.Mozno jej mama ide na nervy tým, že sa do všetkého stará.Ano, je to večne dieťa, ale ty buď rada, že sa viete o seba postarať.Niektori rodičia nevidia, že robia okate rozdiely

autor
12. jan 2023

@heidy222 Platime si mesacne energie plus internet a TV, neplatime najom.

solange7
12. jan 2023

A bolo by ti treba keby k vam kazdy den chodila a kafrala ti do varenia, prania a penazi?
S dcerou je to ine, zrejme to maju ako formu spolu straveneho casu. Nehladaj problem tam kde nieje.

terezka1947
12. jan 2023

Tak aj vám sa pomáha. Predpokladám,že platíte energie iba časť,z energií za dom.
Nemáte extra prípojky.

autor
12. jan 2023

@terezka1947 ano nehovorim, ze nepomaha. Platime komplet energie za maly bungalov, v ktorom byvame iba my dvaja. Ale kupili ho jeho rodicia.

martul
12. jan 2023

Síce bývame extra, ale muž má brata ale svokrovci sa im starajú o všetko. Bývajú vo vedľajšej dedine ale svagor každý deň príde sa k mamičke najesť, deti to isté, nabali im domov, svokor ide ráno na nákup, ktorý si ich syn už len zoberie, k nim domov chodia svokor aj svokra všetko robiť.
Svagriga príde z práce a sadne si pred tvw, alebo ide cvičiť, na prechádzku so psom.
Nič s tým nespravíš, ja cítim tiež veľkú nespravodlivosť, ešte mi svokra povedala nedávno že nič nerobím celé dni.

januska12323
12. jan 2023

Je to nespravodlivé ale keby to nevyhovovalo jednej aj druhej strane tak by to nerobili, nie? Nestarala by som sa do toho, kým tie peniaze nezasahujú do môjho života.

basska_b
12. jan 2023

Este prezrad, kolka v poradi je ta sestra. Oni su 3 surodenci? Dvaja chalani a jedna baba? Niekedy to tak byva, ze jeden je maznacik a druhy aj keby sa rok neozval, tak len pokrcia plecami... svokra mozno zas viac pomaha svojej vlastnej dcere a neveste sa nechce montovat do veci, aby nebola zla. Ale to, co pises, ze uz az moc, to uznavam

solange7
12. jan 2023

Ved to je obrovska pomoc. Lepsie nez pomoc s varenim. Byvate len za rezijne naklady. To by mi ako pomoc veru stacilo. Fakt nevidim ziaden problem, ani nechapem v com ti teda ta priateľova sestra lezie na nervy.

mirkava
12. jan 2023

No ja by som nechcela aby mi svokra varila, pratala, prala, zehlila. Co sa týka peňazí je to na nej s tým nič nespravíš

elenita
12. jan 2023

Ja nechcem byt zla, ale ved Vam prakticky "dali" dom. A ti zvysni dvaja surodenci, ktorych nespominas? Ako su na tom?

robodracica
12. jan 2023

Ja ti radim sa dôvtipom nemiešať. Možno ma ta dcéra je u nej viacej obľúbená ako ostatné deti. Aj keď by to tak byt nemalo, ale často sa to stáva. Ďalšia vec, stále keď čítam nejakú diskusiu že priateľ, svokra. Ty nemáš svokru, žijete na psiu knižku a chcela by si už tam poriadky robiť.

basska_b
12. jan 2023

Inak moja mamina tiez mnohe z vyssie uvedeneho chce robit za mna, nie ze by som na to nemala alebo to nezvladala, ale pre jej dobry pocit... ale rovnako pomaha aj bratovi. Niekedy ju musime brzdit 😃

autor
12. jan 2023

@solange7 lezie mi nervy tym, ze sa s nou neviem porozpravat hoci by som aj chcela s nou mat blizky vztah ako so sestrou, lebo kvoli tomu ze vsetko za nu svokra robi a nema ziadne povinnosti okrem chodenia roboty, mi pripada mentalne na 18 rokov, hoci ma 32.

autor
12. jan 2023

Oni su 3, jedna dcera a dvaja synovia, dcera je najstarsia. Druhy syn este byva s nimi, je slobodny a je najmladsi.

solange7
12. jan 2023

Ja ked sa s niekym neviem porozpravat, tak to nehrotim.
Nestaraj sa do nej, ved nech si robi ako chce. Je to mama s dcerou, proste jej mama pomaha. Do takehoto vztahu by som nerypala.

terezka1947
12. jan 2023

Nerieš to. Buď vďačná,že vám dali dom.

zooeynka
12. jan 2023

Zbav sa zavisti a hlavne to prestan riesit, lebo ak to vylezie na povrch ty budes za kravu v ich rodine. Nie je to tvoja vec, peniaze jej nedavas ty ani tvoj priatel, byvas v cudzom dome tak tam neries ich interne zalezitosti, nijako sa ta nedotykaju. Ries si svoj zivot.

autor
12. jan 2023

@terezka1947 ja som za to velmi vdacna, len ma to samu mrzi ze stale nad tymto premyslam, ze mi to pride nespravodlive, lebo viem ze ma do toho nic nie je, a hlavne ked frajer to nevnima ako nespravodlivost, tak ja sa do toho nemam co starat, nechcem robit rozbroje. Viem, ze nam je toho tiez dopriate az-az, Vlastne ani neviem, co som chcela tymto prispevkom dosiahnut, asi len sa vyrozpravat :D

solange7
12. jan 2023

A s tvojou mamou mas dobry vztah? Stretavate sa?

tinkavvv
12. jan 2023

A mozno mladsi brat zavidi vam, ze mate kde byvat viacmenej zadarmo...
Nauc sa nezavidiet inym. Zivot nie je spravodlivy.

majka1921
12. jan 2023

A ta priatelova sestra byva tiez u rodicov? Lebo ak nie, ja popravde nevidim az taku nespravodlivost. Najmladsi syn vravis ze byva u nich - cize nemusi riesit zatial svoje byvanie. Vam dali do uzivania ich dom - kde byvate sami. Ved to je mega pomoc, ja by som sa aj hanbila cokolvek dalsie cakat. A sestra ked ma rodinu, tak oni jej chcu pomahat. Podla mna ta do toho nic. Max tvojmu priatelovi by to mohlo vadit.

nwnw
12. jan 2023

1. Nie je to tvoja rodina, tak si nenic nervy rozmyslanim nad tym
2. Robi to babka pre vnucata. Mozno ked budes mat dieta, tiez budes mat viac vyhod od nej.
3. Nevies ake majetkove zmyslanie maju jeho rodicia... Mozno tvojmu chcu nechat ten dom

amiaja
12. jan 2023

Ja myslim ze je to dobre rozdelene. Vam dali dom, jej pomaha s detmi, varenim.... byvate v podstate len za energie, co by ini za to dali.
Inak neviem presne co by si chcela vlastne od nej? Aby vam navarila alebo prisla upratat? Alebo zaplatila dovolenku? Ci co viac by si od nej chcela?

autor
12. jan 2023

@solange7 ano mam, stretavame sa casto v ramci moznosti, kedze nezijeme v rovnakom meste.

slapina
12. jan 2023

to je proste taká povaha a ty to nijakým spôsobom nezmeníš, aj keby si sa na hlavu postavila. stále bude rovnaká. ver mi, viem, čo hovorím.

autor
12. jan 2023

@amiaja ona ma tiez "svoj" byt, ktory je ich a v ktorom byva s muzom a detmi. Nebyva s nimi.

kristinapetronela
12. jan 2023

Už vám pomohla 🤦

0silvia0
12. jan 2023

tuším si už dlho nebola na poriadnej dovolenke a prijala by si, aby vám "svokruša" nejakú zaplatila, však?