Glukózovo - tolerančný test v Košiciach

evka64
16. júl 2015

Ahojte, prosím boli ste niektorá v najbližšej dobe na glukozovo-tolerančný test v Košiciach? rada by som vedela, kam ísť? treba sa aj objednať a priniesť si glukozu?
dakujem 🙂

radka752
17. júl 2015

Ahoj. Mne ten test doktor vôbec nerobil. Vraj nemá žiadne podozrenie a teda ho nepovažuje za nutný. A v podstate som aj rada, lebo vypiť toľko sladkej vody by som nedokázala. 🙂

danianela
4. dec 2018

Pisem neskor, mozno to niekomu pomoze. Bola som v Ria laboratóriu a odporúčam. Mala som z toho testu stres, predsa treba dost cakat, je to nepohodlne kedze nejete a este mate vypiť nieco hnusne, z coho vam moze prist zle. Tam je krásne, čisté prostredie. Toalety čisté a mili personál. Ako som tam vošla pripadala som si akoby som sla do hotela. Najprv mi vzali krv o niekoľko minut vam povedia , ci možte absolvovať test. Potom vypijete glukozu, ktoru vam sami dajú. Dala som si tam citrón a nebolo to take zle ,asi ako vybublinkovana kola. Vypila som to rychlo, ale mate to vypiť max do 5 minut. Čakáte hodinu na gauči pri recepcii , vezmú vam krv a ďalšiu hodinu a zas vezmú krv a hotovo. Bola som tam od pol8 do 10. Mozte pit vodu cistu. Jest nemôžte . Nebolo mi zle, ale bola som dost slabá ,otapena asi kvoli hladu. Takze by som odporúčala odvoz alebo nejaky doprovod, ale závisí to od každej zeny , ako co zvláda. Babatko mi tiez nijak nevyvadzalo v brušku. Hoci som nebola stotožnena s tym testom , teraz som rada , ze som bola. Nic strasne.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre