ORL Martin - skúsenosti

janulka2805
15. jún 2023

Prosím vás, máte niekto skúsenosti s ORL v nemocnici v Martine ??? Mám tam ísť s 2 ročnou dcérkou vyberať mandle nosné a potrebovala by som sa niečo opýtať. 😊

caramellka
15. jún 2023

Mojej dcére tam vyberali nosnú mandľu, ale budú to už 3 roky. Ak budem vedieť, rada poradím...

kniha24
15. jún 2023

@janulka2805 môžem vedieť prečo jej doporucili vybrať? Aj nám doporucili dcéra 6 rokov ale nejdem dat

janulka2805
autor
15. jún 2023

@caramellka Prosím vás, my sme z Rk a mame sa ísť objednať tam s dcérkou... je to oddelenie v nemocnici ???? Neviete či nás len objednajú alebo aj dcérku pozrú??? A doktori sú tam v pohode???

janulka2805
autor
15. jún 2023

@kniha24 Pretože od úplného malička hrozne ťažko dycha ... v podstate sa jej nostekom nedá,furt len ústami...a v noci neskutočne chrápe ...

caramellka
15. jún 2023

@janulka2805 Ja som tam najprv volala, povedali mi termin operácie, dcéru videli až keď sme išli do príjmovej ambulancie a na ARO vyšetrenie deň pred zákrokom. Určite skúste zavolať, nepreháňajte sa sem z RK, ak Vám povedia, že netreba... A áno, je to v nemocnici.

janulka2805
autor
15. jún 2023

@caramellka Vy ste len volali a vás objednali??? Lebo nám dala aj lístok naša doktorka...tak som myslela ze treba ísť a dat aj lístok...ale skúsim teda zavolať 😊 Ďakujem. A prosím vás, zákrok sa robí pod narkozou???

caramellka
15. jún 2023

@janulka2805 Ja som mala tiež lístok, ale dali sme ho až v ambulancii ako som písala, deň pred zákrokom. Ale odvtedy sa mohli veci pomenit, zavolajte a uvidíte, čo Vám povedia.
Áno, robili jej to v celkovej anestézii. Dcérka kvôli tej extrémne zväčšenej mandli už aj dosť zle počula a aj nejaký zákrok v uchu jej popri tom urobili.

janulka2805
autor
16. jún 2023

@caramellka Ďakujem pekne. Volala som tam dnes, a ako ste písali...objednali nás tiež na ARO a potom.na operáciu. Ďakujem vám krásne za vaše informácie🙂 A prosím vás,aj vaša dcérka bola taka malička keď jej to robili ???

caramellka
16. jún 2023

@janulka2805 Za máličko. Som rada teda, že ste sa s dcérkou zbytočne neprehnali. Moja mala už 5 rokov v čase zákroku. (Ale keď mala 1 rok, bola som s ňou na inej operácii na detskej chirurgii.)

janulka2805
autor
16. jún 2023

@caramellka Juj moja ma 2 rocky a mam taky stres z toho 🙈🙈🙈

caramellka
16. jún 2023

@janulka2805 Nebojte sa, to zvládnete. Na tej chirurgii boli vtedy všelijaké sestričky, keď moja dcéra mala rok, ale až na dlhodobejší plač po prebratí z narkózy to bolo o.k.. Na tom ORL boli všetci milí, deň pred zákrokom sme boli na tom ARO a v príjmovej ambulancii ORL a poslali nás aj na lôžkové oddelenie "sa pozrieť" a ja som bola príjemne šokovaná tým prístupom. Staničná sestra nám ukázala izbu pre deti, bol tam s mojou dcérou ešte jeden chlapček a všetko, čo sa bude diať vysvetlila nielen nám mamám, ale aj deťom, veľmi empatická žena. Ukázala im aj, čo budú mať na pršteku, aby im to monitorovalo "srdiečko", mohli si ochytať obväz, atď. Na druhý deň sme prišli ráno už rovno tam, do izby, tuším okolo siedmej, deťom sme mohli doniesť rozprávky na USB, v izbe mali veľkú telku. Potom im podali náladovku a okolo ôsmej išla moja dcéra na sálu. Odviezli ju s posteľou, mohla som ísť s ňou až po dvere operačnej sály, tam ju vzala nejaká milá pani z personálu na ruky a ponúkla jej malé hračky, aby si vybrala. A dcéra mi potom hovoria, že si mohla vybrať aj vôňu, keď ju uspávali, vraj si vybrala jahôdkovú.🙂 Kým bola dcéra na sále, mne ukázala staničná sestra, kde sa môžem najesť a do hodiny ju priviezli nazad. Chodili ju stále kontrolovať na izbu a keď jej začala tiecť krv z nosa, dlho pri nej sedela sestrička. Kvôli tým menším komplikáciám sme šli domov nejako po 17tej. Ešte jej domov nabalili diplom, vymaľovávanku... Ani ju nič nebolelo, ani doma, všetko o.k..

janulka2805
autor
19. jún 2023

@caramellka Dakujem vám krásne za vaše skúsenosti 😊 Už som pokojnejšia...určite to zvládneme 😊 Aj nám povedali že sa máme pred operáciou objednať na ARO ... operácia bude v novembri až...ale rozmýšľam ci sa mam už teraz objednať na to ARO?

caramellka
19. jún 2023

@janulka2805 Jasné, že to zvládnete.😉 Ja som ju na to ARO objednávala cez internet, možno tak 7-10 pred operáciou, neviem už presne, ale nebolo to moc dopredu. A teda myslím že nám aj povedali, že tak deň, dva pred hospitalizáciou by sme tam mali ísť.

janulka2805
autor
19. jún 2023

@caramellka Aha takže ste až tak pred operáciou objednavali??? Tak ešte mam čas 😊😊😊 A pomohlo vám to naozaj keď vybrali mandle ? Lepšie dýchanie?

caramellka
19. jún 2023

@janulka2805 Ak chcete skôr, tak ten mesiac pred operáciou Vám podľa mňa bohato stačí, aj teraz keď som len tak nakukla na to online objednávanie, tak tam majú ešte termíny voľné aj na tento týždeň.😉 Moja dcéra už aj veľmi zle počula, mala veľmi zväčšenú tú nosnú mandľu a tlačilo jej to aj na zvukovod, či kam... A teda okrem toho aj nonstop fufňavý hlas, chrápanie v noci (v noci nosom nedýchala vôbec, cez deň si už nepamätám, ale tiež tuším tak kadejako). Takže jej to veľmi pomohlo. Týždeň po operácii sme mali síce trošku hektický víkend... Dodržovala to, čo jej kázali, že sa nemá blázniť, skákať, atď., ale vraj sa jej po týždni začala odlupovať tá chrasta na rane a v sobotu ráno jej začala ešte v posteli dosť intenzívne kvapkať krv z nosa. Nevedela som to zastaviť (nieže by sa valila tá krv, ale proste jej stále kvapkala), tak som volala do nemocnice, kázali nám prísť a pre istotu nás 2 dni nechali na detskej intenzívke. Ale potom už všetko o.k.. Toto bol ale vraj ojedinelý prípad, to som Vás nechcela vystresovať. Len som tým chcela povedať, že tam všetko berú tak poctivo a nič nepodcenia. Keby som sa mala znovu rozhodnúť, v každom prípade jej dám tiež vybrať tú mandľu, naozaj sa jej veľmi zdravotne uľavilo.

janulka2805
autor
19. jún 2023

@caramellka Super,ďakujem vám,tak ešte sa nejdem ponáhľať s tým ARO 😊😊 Moja Eliška v noci hrozne chrape a aj ťažko dycha...aj počas dňa vlastne len ústami akoby ... tak som rada,že bude lepšie 🙏😊😊 Nepočúva ma absolútne,ale.to asi nebude tým,že zle počuje, proste ignoracia 🙈🙈🙈🙈 Som pokojnejšia keď viem,aký je tam prístup v nemocnici 😊😊 Ešte raz veľká vďaka 😊 A prosím vás môžete mi poslať stránku kde sa dá online objednať na to ARO? Uložím si 😊😊

caramellka
19. jún 2023

Malo by to byť toto, ak sa nemýlim... https://www.objednatvysetrenie.sk/objednavka-vy...

caramellka
19. jún 2023

@janulka2805 Ja som to, že dcéra zle počuje, zistila náhodne, išli sme spolu niekam, kráčala vedľa mňa, ale nepozerala sa mi na tvár a vôbec nepočula, že sa jej niečo pýtam. Mala síce čiapku, bolo to v zime, ale potom som si to všimla aj doma, aj učiteľky v škôlke mi to hovorili. Po operácii to bol pre ňu zas taký nezvyk, že zrazu dobre počuje, všetko hlasnejšie jej vadilo.

janulka2805
autor
19. jún 2023

@caramellka Tak hlavne, že vám to pomohlo 🙏🙏❤️

janulka2805
autor
19. jún 2023

@caramellka Ďakujem krásne ❤️

janulka2805
autor
19. jún 2023

@caramellka Sama si môžem kliknúť na deň a hodinu kedy chceme ísť a len odoslať? A pošlú mi dáku spätnú väzbu?

caramellka
19. jún 2023

@janulka2805 Áno, Vy si zvolíte deň a čas vyšetrenia, potom Vám vyskočí taký formulárik, tam zadáte dcérkine meno, tuším rok narodenia a Váš telefón, príp. aj mail. Na zadané tel. číslo Vám príde kód, ktorý tuším do 10tich minút musíte zadať do tej objednávky. Potom Vám to napíše, že termín máte potvrdený. Ja som tam zadala aj mail a prišlo mi aj potvrdenie do mailu.

janulka2805
autor
19. jún 2023

@caramellka Super,ďakujem vám krásne ❤️

caramellka
19. jún 2023

@janulka2805 Za máličko.🙂

janulka2805
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janulka2805
autor
19. jún 2023

@caramellka Za veľa 😊 Naozaj ste mi pomohli 🥰

caramellka
19. jún 2023

@janulka2805 Hlavne, aby to dcérka mala už za sebou a polepšilo sa jej.❤

janulka2805
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
timiccka
12. mar 2024

@janulka2805 dobrý deň prajem , nás čaká vyber mandlí o týždeň tiež v Martine , akurát som natrafila na vás príspevok a veľmi pekne by som vás chcela poprosiť o skúsenosť :/ ako ste to zvladli?dcerka bude mat o mesiac 2 roky , veľmi pekne dakujem ❤️

kniha24
13. mar 2024

@timiccka bola som v decembri a za mňa nikdy viav