Jednodňová chirurgia v Bratislave

38lentilocka
3. jan 2018

Ahojte, máte niekto prosím Vás skúsenosti s jednodňovou chirurgiou v bratislave? Môj syn 4,5 r. Má pruh jednostranný slabinový, ktorý musia operačne odstrániť. Chcela by som zvoliť jednodňovú chirurgiu pre snáď humánnejšiu operáciu. Máte s tým prosím niekto skúsenosti?
alebo ktorú z tých dvoch vybrať? jedna je v Ružinove a druhá na kramároch. ďakujem

barboorka
5. jan 2018

ahoj, my sme so synom absolvovali operaciu formou jednodnovej chirurgie a boli sme velmi spokojni.. syn mal vtedy 3 roky a mal dokonca dva pruhy, jeden slabinovy, jeden pupocny.. boli sme na vysetreni na kramaroch a operoval ho doktor Babala.. cele to trvalo cca 3 hodiny, od prichodu po odchod a platili sme 150 eur.. neboli ziadne komplikacie, vsetko nam vysvetlili, syn uz na druhy den normalne chodil.. ja urcite odporucam ;)

luliu
5. jan 2018

My sme boli v Euromede na Partizánskej. Veľká spokojnosť. Dcéru operovali na pupocny pruh. Po pár hodinách sme boli doma a dcéra fungovala ako keby ani operáciu neabsolvovala

luliu
5. jan 2018

Inak aj nás operoval Dr. Babala

38lentilocka
autor
5. jan 2018

Ďakujem veľmi pekne za odpovede aspoň budem jednoduchšie rozhodovanie . Strašne sa toho bojím

38lentilocka
autor
5. jan 2018

@barboorka a to ste najprv absolvovali všetky vyšetrenia na kramároch a potom ste išli na Partizánsku operovať?

luliu
5. jan 2018

@38lentilocka nie, všetky predoperacne spravil pediater. Teraz som si všimla, že uz nie sú na Partizánskej. Pozri www.euromed.name jednodňová chirurgia pre deti. Vedie to Dr. Babala

barboorka
5. jan 2018

@38lentilocka boli sme tam raz na prvom vysetreni, doktor babala ma na kramaroch chirurgicku ambulanciu pre deti, ale on sam tam byva myslim iba jeden den v tyzdni.. inak tam ordinuje dr. kerdikova, taka starsia lekarka, ale velmi fajn.. ta ho vysetrila a odporucila na operaciu.. termin nam dali tusim o tri mesiace, mesiac pred operaciou nesmel brat ziadne antibiotika a musel byt uplne zdravy.. predoperacne vysetrenia sme si urobili u nasej pediatricky, iba ho prezrela, krv mu nebrali.. potom sme mailom dostali presne instrukcie, operacie vtedy robili v nejakom centre plastickej chirurgie, myslim, ze to bolo na partizanskej ulici v ba, uz si to presne nepamatam.. tam sme prisli, bolo tam viac deticiek, objednavaju podla veku deti, najprv beru uplne najmensie.. malemu dali vypit nejaku tabletku, od ktorej bol tak trochu mimo, rozpraval uplne z cesty 🙂 a potom ho vzali na salu.. operacia trvala mozno 30 minut, zavolali nas k posteli, kde sa prebudil, chvilu si polezal a isli sme domov.. tiez som sa strasne bala, mal dva pruhy a este mu doktor odlepil aj zlepenu predkozku, v ten den bol taky uboleny, no davali sme podla pokynov lieky od bolesti a na druhy den uz pohoda.. ako pise liliu, pozri si tu stranku www.euromed.name, je tam vela hodnoteni od rodicov.. naozaj sa nemas coho bat, doktor babala je velmi skuseny lekar a je aj velmi ludsky, vsetko dopodrobna vysvetlil.. kludne sa opytaj ak by ta este nieco zaujimalo.. moc drzim palce ;)

38lentilocka
autor
5. jan 2018

veľmi pekne Ďakujem za vysvetlenie, my sme na vyšetrení už boli na kramároch dva krát, na detskej chirurgii, kde nám dali ďalší lístok kontrola o pol roka, proste že to musíme dať operovať kým pôjde do školy, má 4,5 r. tak som chcela teraz pred letom, čítala som recenzie na stránke euromed, veľa ľudí tam ale píše, že hneď po prebratí po narkoze išli domov, aby mohli ísť Ďalší pacienti na ich lôžko, no možno to bolo ešte na tej Partizánskej na ktorej už nie su. V každom prípade Vám Ďakujem, už som rozhodnutá že určite zvolím jednodňovú chirurgiu s dr. Babalom a o Ďalší postup budem už konzultovať s nimi. TAk hádam to nejako zvládneme aj my.

barboorka
5. jan 2018

@38lentilocka ano, ono je lepsie to poriesit co najskor, idealne mozno do tych 3 rokov, vtedy to dieta este velmi nevnima take veci, nas maly vsetkym hovoril, ze ide na operaciu a vobec netusil, co to je, ani si vela z toho nepamata, teraz ma 6.. ja som sa bala aj toho, ze ked v skolke behali, skakali, aby sa mu tam nahodou nepricviklo crievko, preto som sa tiez ponahlala s operaciou.. neboj, maly to zvladne ;)
no a je pravda, ze tie operacie tam isli ako na beziacom pase, mali tam vtedy 3 lozka po operacii.. niektore deticky si to rovno z posteli odkracali same 🙂 my sme isli posledni v ten den, takze nas nikto nesuril, mohol si maly polezat kolko chcel.. vlastne po nas isiel este jeden vacsi chlapec, ten mohol mat okolo 13-14 rokov a po prebudeni z narkozy strasne vyvadzal.. doktor s anesteziologom ho tam riesili, nas maly sa ho bal, tak sme sa obliekli a isli.. my nie sme z ba, cestovali sme 50km domov a bala som sa, ako maly zvladne cestu v autosedacke.. ale celu ju prespal, takze v pohode ;)

38lentilocka
autor
5. jan 2018

ano, tiež sa bojím o to privretie črievka, no skôr som nevedela o tom, keďže som to zistila v lete minulého roka, čiže už mal 4.r. tak uvidíme, ako to zvládneme, no už teraz viem, že ja budem natom určite horšie ako on.

barboorka
5. jan 2018

@38lentilocka nam to tiez zistili neskoro, a to som stale hovorila pediatricke, ze aky ma divny pupok, na kazdej jednej poradni, ci prehliadke.. a az potom, co sa mu v slabinach zacali robit take hrce mi povedala, ze ved on ma pruh aj na pupku.. no dobre rano 😒
ano, to my maminy vsetko nesieme horsie.. ja som bola vtedy este aj tehotna, nervozna som bola velmi.. a ked ho brali na salu mi doktor babala povedal, aby som sa nebala, ze vsetko dobre dopadne 😉

38lentilocka
autor
6. jan 2018

No paráda čo bola slepá ? Bože niekedy ti lekari.

barboorka
7. jan 2018

@38lentilocka no vidis, ja som bola taka nahnevana.. stale mi hovorila, ze z toho vyrastie 😒 no iste.. a potom zrazu, ze pruh a mame mu to prelepovat leukoplastom, ale to sa malemu nepacilo a kozu okolo pupku mu to vyzralo.. no tam v ba len ocami krutili 😲

38lentilocka
autor
7. jan 2018

Bože moj 🙈

andy2908
15. jan 2019

@luliu dobry den.aj my ideme koncom februara na slabinovy pruh so synom ma 5 r.mam s toho obavu ci ist na jednodnovku alebo nemocnica..maly sa dost zle prebera s narkoz uz sme mali 3 a stale zle znasal..myslite ,ze nas hned neposlu domov aj ked mu bude nedobre? Niekde na forach pisu,ze uz po hodine musite odist..dakujem za info..

38lentilocka
autor
15. jan 2019

Dobrý deň, absolvovali sme jednodňovú chirurgiu a môžem ju iba doporučiť. Dieťa bez traumy bez komplikácii pooperačných, bez stresu v ten deň v domácej liečbe. Treba si uvážiť hlavne toto. Po hodine sme nešli domov ani nás nikto nenútil, malého chodili často kontrolovať, či ešte spí alebo sa už preberá z narkózy, neviem aká tam bola doba, ale ak lekár rozhodol že môžme ísť, tak sme išli domov. podľa mňa tri dni stráviť v nemocnici s dieťaťom je oveľa horšie a hlavne stresujúce. Ak by sme mali ísť znova na takúto operáciu tak určite na jednodňovú.

38lentilocka
autor
15. jan 2019

@andy2908 http://www.euromed.name/o-nas/
prečítajte všetko čo vás zaujíma, alebo kludne aj mailom sa spýtajte, mne tiež odpovedali na hocijaké otázky, tiež som mala z toho strašný strach.

barboorka
15. jan 2019

@38lentilocka ahoj, super, mate to za sebou 😉 nas to caka tento rok znova; boli sme tam so synom ked mal 3 roky, vtedy mu operovali pupocny aj slabinovy pruh na pravej strane, teraz sme mu zial objavili aj na lavej ☹ takze znova nas to caka.. mozem sa spytat ake su cakacie lehoty na operacie,kolko ste cakali ?

andy2908
15. jan 2019

@38lentilocka dakujem za info..

38lentilocka
autor
15. jan 2019

@barboorka no čakali sme myslím mesiac a pol ale to už bude skoro rok dozadu. Och bože no držím vám palce. Nam tiež povedali ze sa môže objaviť aj na druhej strane.

sara303
3. dec 2019

Ahojte, prosím vás, ako prebieha cievne vysetrenie u 8mes dieťaťa u doktora Babalu? Mám z toho obavu lebo neviem čo nás caka. Prosím vás ak ste to absolvovali dajte mi vedieť. Ďakujem vopred

mirulka167
23. máj 2020

Ahojte, ma niekto skusenost s operaciou nezostupeneho vajka v Euromede? Lebo skoro vsetko co citam, tak boli deticky operovane na pruh, tak som si neni ista, ci vykonavaju aj tento zakrok, hoci ho v ponuke uvadzaju. Ak sa tu najde
mamina s touto skusenostou, budem velmi rada za informacie a skusenot, velmi by nam to pomohlo🙏 🌸 Dakujem.

dominikabauerova
8. apr 2021

@mirulka167 dobrý deň. My ideme teraz v sobotu. Môžte mi povedať ako ste dopadli😀ďakujem

mirulka167
12. apr 2021

@dominikabauerova Dobrý deň. Do euromedu sme nakoniec nešli. Boli sme klasicky na kramaroch. Ako ste dopadli? 🙂

dominikabauerova
12. apr 2021

@mirulka167 akože paráda. Nemôžem to vynachváliť 👌