Harmonelo pre dvojročné dieťa

fanyke
23. apr 2023

Ahoj, máte niekto skúsenosti s probiotikami harmonelo na ekzém? Dcérke sa vyhadzal krk, je tomu asi mesiac, občas to má veľmi škaredé, inokedy v pohode. Kožná dala kortikoidovu masť, natrela som raz aj to šlo hneď dole, lebo ju vraj štipal. Skúsila som všetko, zinkovu masť, sudokrem, holtov krém, linolu, cicadermu, bepanthen, nič nepomohlo. Dcérka odmalička používa len biodermu alebo laroche na atopický ekzém i keď ten mala diagnostikovany od alergologicky i keď vysyp nikdy nemala tak sme používali radšej. Vždy keď jej to zmizne o 2 dni to má nazad, na alergologiu sa musíme objednať, ale čo dovtedy? Kamoška odporúča probiotika ale tiež ich je neúrekom. Tieto Harmonelo ma zaujali.

taktotedanie
23. apr 2023

@fanyke probiofix je pre taketo atopicke deti odporucany
Dieta nastavte na dietu a radsej cim skor objednajte na alergologiu
Ked to ma doskriabane jasne, ze ju to stipe

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
milanemila
23. apr 2023

@deadlylucy ked chces tak ochotne poradit, tak ved napis mamicke sem a nie jej do spravy ponukat nejake “zazracne” vyrobky predpokladat, ze napr LR pyramida alebo podobne 🙈🤮

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
milanemila
23. apr 2023

@fanyke ak ma ten ekzem rozskrabany, tak ju bude stipat. Kym pojdete ku koznej skus kupit v lekarni hypermangan a sprav jej kupel (nech ma voda bledoruzovu farbu) to jej ekzem pekne “zasusi” a aj dezinfikuje. Nemusis sa bat stipat ju to nebude. Skus par dni po sebe a voda nech nie je velmi horuca, lebo to este viac ekzem podrazdi. Kozna vam potom da zarabane maste, na premastenie s kys. mliecnou a potom ichtyolovu/ichtamolovu taku hnedu mast. Kostikoidne kremy by som pouzivala len v pripadne akutne zhorseneho stavu, kedy je lepsie 2-3 radsej namazat a rychlo zahojit ten najhorsi stav, aby sa dieta nedoskriabalo niekedy aj do krvi. Mozes davat aj fenystil kvapky, to ti predpise aj pediater, nemusis cakat na koznu.

milanemila
23. apr 2023

@deadlylucy nie nechavam sa vysetrovat v ordinacii lekarom, nie predavackou vyrobkov z katalogu cez spravy na modrom koniku ;)

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
milanemila
23. apr 2023

@deadlylucy a ty si kde studovala zlozenie a ucinky vakcin, na “vysokej skole zivota”? A teda predpokladam, ze ty predavas vyrobky bez provizie nie ako tie “spiny lekari” co iba provizie beru, ze? 🤦🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ Najvyssie marze maju firmy na volnopredajnych liekoch a vitaminoch nie na vakcinach. Ani neviem naco sem pleties vakciny, ked sa autorka temy pyta na ekzem.
Mojej malej teda kozna riesila ekzem komplexne, bavili sme sa o strave, posilnovani imunity a podpore funkcie pecene atd okrem teda masti urcenych na ekzem.

taktotedanie
23. apr 2023

@deadlylucy mozem sa len opytat vy ste studovala na lekarakej fakulte, ze viete co maju buduci lekari v osnovach jednotlivych predmetov a co konkretne sa tam ucia?

sisa_s
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fanyke
autor
24. apr 2023

@taktotedanie nemá doškriabane, dávam jej fenistil, alergologicke budem volať tento týždeň, ona má len akoby jedno ložisko na jednej strane krku, fliacik červený to vyzerá úplne ako typický ekzém a vedľa trosku suchej ale svetlej kože. Nikde inde na tele nemá, aj toto má teraz prvý krát. Pred cca rokom sme boli na alergologii kvôli niečomu inému, vtedy alergologicka skonštatovala že bude malá atopik lebo je bledá, spravila testy z krvi, kde jej nič nevyšlo tak som to brala tak že aj lekár sa môže mýliť a teraz po roku toto.

@milanemila skúsim ten hypermangan, ďakujem
@deadlylucy ja viem že je to komplexný problém, poznám detičky čo ho majú škaredý a všade.