Neviem sa zmieriť s mojím výzorom po pôrode

21. apr 2023

Ahojte , mám za sebou. 3 tehotenstvá. Po prvom bolo všetko fajn, postava sa veľmi nezmenila , maximálne mi narástli prsia. Po ďalších pôrodoch je to katastrofa. Počas druhého tehotenstva som veľa "pribrala"+- 25 kíl . Zostalo mi extrémne zničené telo. Nie som tučná ani som nikdy nebola, ale nevyzerám dobre. Ovísa mi koža na bruchu. Obliekať si môžem maximálne tepláky lebo zo všadiaľ mi to pretŕča. Neviem s tým nič spraviť ani sa s tým nejako zmieriť. Mám 24 rokov, postavu som vždy mala ukážkovú keďže som bola aktívna gymnastka a toto je pre mňa vrchol nevkusu. Ja už neviem ako žiť sama so sebou. Máte nejaké nápady ako to prijať? Psychológa mi radiť nemusíte,tam som varená pečená.

terry658
21. apr 2023

Prijmi to, že sa tvoje telo zmenilo. Neznamená to trvalý stav, prosto iba obdobie. Prvé čo je nutné poriešiť je spánok. Bez pravidelného spania veľa neurobíš. Potom sa zamerať na stravu. Ako posledné rieš pohyb.

hankab
21. apr 2023

3 deti v 24 rokoch? Wau. 🙂
Tazko radit, pri 3 detoch musi byt narocne najst si cas na seba, snad len vyuzit cas, ked ste vonku a sportovat spolu s nimi - bicykel, korcule, prechadzky.. zial rovnako ako pred porodom to uz nebude, s tym sa musis len nejako zmierit..

kiki68
21. apr 2023

Ved to mozes este spravit pekne, len to chce cielene makat pod dohladom trenera, mozno aj fyzioterapeuta, co nepojde prirodzene moze ist pekne estetickou chirurgiou. Vobec sa neopustaj. Telo mozno predtym fungovalo inak, ale moze fungovat v nejakej dobrej forme aj dalej.

anjelicek26
21. apr 2023

Tak 24 rocna a tri tehu za sebou, to si telu moc oddychnut nedovolila :( Schudnut je o pohybe, brucho ti napravi plasticky chirurg. Zacni postupne brigadovat, hadz si to na ucet, dlho to nepotrva, ked ma clovek jasny ciel.

sono2
21. apr 2023

Zvláštne ja som pribrala pri druhej 25 kg neni som žiadna športovkyňa ale vždy som bola štíhla ale? Mam momentálne 40 dcéra o ktorej píšem ma čoskoro 4 roky a teda nemám ani z ďaleka problémy ako ty.
Treba niečo so sebou robiť alebo nežrať piate cez deviate večer kadejako.
Si si sama strojcom svojej postavy. Ja keby sa mi viacej chcelo vyzerám fakt top len sa mi nechce a nemám na to čas tak robím čo je v mojich silách.
Ale teda tepláky v riadnom prípade

lalu_sk111
21. apr 2023

Neuvažovali ste o nejakom lekárskom zákroku? Nie som nejaký zástanca ani ich nemám za sebou ale myslím si, že ak by to pomohlo byť šťastnejším vo svojom tele tak to stojí za zváženie. Predpokladám, že tento pocit pramení len z pár popôrodných nedostatkov a nie je to celoživotný boj so sebaprijatím..preto to píšem.

autor
21. apr 2023

@anjelicek26 posledné dve tehotenstvá boli s krátkym časovým rozostupom, ale ja som takáto doriadená tak či tak zostala po druhom. To tretie ma nijako výrazne už neovplyvnilo.

@sono2 super, že si sa tu vychválila ty fakt top. Ja čas aj chuť so sebou niečo spraviť mám, akurát, že to nejde. Hýbem sa celý deň, 4 x do týždňa mám tréning, pri deťoch sa nezastavím a piate cez deviate som v živote nežrala, dupľom nie večer.

@terry658 so spánkom si veľmi nepomôžem aktuálne, máme bábätko, pri ktorom sa mi o oddychu ani snívať nemôže, ale ostatné mám upravené .

@lalu_sk111 mám v pláne operáciu diastázy, ale až neskôr teraz nie je veľmi možnosť.

sono2
21. apr 2023

Tak potom máš zdravotný problém alebo preháňaš. Ja mat 4 krát do týždňa tréning vyzerám fakt bombovo. Ja nemám ale na to čas.
Toto ti závidím

lalu_sk111
21. apr 2023

@sono2 pani vyššie napísala, že plánuje operáciu diastázy. Aj lajk vie, že diastáza sa nedá cvičením upraviť. A k tomu, že nemáte čas: buď máte nejaký zdravotný problém alebo preháňate. Kto chce cvičiť, čas si nájde.

autor
21. apr 2023

@sono2 ja nemám problém s kilami ale s ovisnutou kožou,to nespravím len tak . Počas dvoch mesiacov som šla zo 40 kíl na vyše takmer 70 a potom rýchlo späť .

pandeia
21. apr 2023

Skus to prijat tak, ze je to len docasny stav a moze sa to este zmenit. Telo potrebuje cas, aby sa zregenerovalo. Pokozke pomaha hydratacia a cvicenie, nabratie svalovej hmoty...pri diastaze fyzioterapia...a ked to nebude stacit, tak potom vyuzit moznost estetickej chirurgie.

eva1990
21. apr 2023

@lalu_sk111 diastaza sa neda upravit cvicenim, len operaciou ? To mate odkial

sono2
21. apr 2023

2 mesiacov plus 30kg?, dievča, tu čosi nehrá. Tiež som bola 2 krát tehotná ty 3 krát okay.
Ja mam ale vyše 30 ty čosi cez 20. Deti mám s odstupom rok

nika23t
21. apr 2023

Podľa mňa ide o dočasný stav. Aj keď si už po druhom pôrode ostala možno trochu viac "doriadená", telo sa nestihlo dat do poriadku a už sa opäť váha menila. Chce to viac času. Ja Ti rozumiem, ja prvé dva pôrody parádička, teraz tretie, nie a nie sa dat do formy. Ale ja mam 37,to už všetko ide podstatne ťažšie. A to mam ledva 50 kíl, ale tiež pretekám kade tade 🤷‍♀️ Cvičenie Ti pomôže, ale veľa robí stres. Neviem, či máš možnosť úplne vypnúť aspoň párkrát týždenne, že proste úplný relax len sama so sebou. Mne toto pomáha, keď nie som v jednom kuse v kole. Taky paradox, že keď som spomalila, zrazu to šlo rýchlejšie dole, aj sa mi ta koza rýchlejšie stiahla. Strava je základom úspechu, mam overené na sebe, ale to určite vieš. No a pohyb, to máš. Držím Ti palce, chce to trpezlivosť, ale si mladučká, určite sa Ti časom podarí dostať sa tam, kde budeš spokojná ♥️

miskaska
21. apr 2023

Ak ta ovisnuta koza velmi trapi, chod na operaciu. Len ta rekonvalescencia je narocnejsia. Su zeny, ktorym koza zostane naozaj extremne ovisnuta.

sheila121
21. apr 2023

24 a tri deti? Uffff

ysseba
21. apr 2023

S ovisnutou kožou ti psychológ nepomôže, ale plastický chirurg áno...

pandeia
21. apr 2023

@lalu_sk111 preco by sa diastaza nedala upravit cvicenim? Ja som mala vyrazne velku diastazu a upravila sa mi len cvicenim s fyzioterapeutkou.

domak2
21. apr 2023

@ysseba psycholog ju moze naučiť páčiť sa sama sebe aj s ovisnutou kožou.

terry658
21. apr 2023

Spánok je základ. Viem pri bábätku to ide ťažko ale mení sa tým celá hormonálna sústava čo sa ukladania tuku týka. Aj chuť do jedla je väčšia keď človek nespi a všetko je to len v hormónoch.

autor
21. apr 2023

@sono2 dobre, a dieťa s ťažkou diagnózou si koľko krát čakala počas tých 30tich rokov? Darmo sa tu oháňaš vekom, ja som nenabrala kilá ale vodu aj to len počas jedného tehotenstva, kvôli zdravotným komplikáciám. Nerýp tu do mňa zbytočne , ja som tu neprišla riešiť koľko a prečo som pribrala. Váhu mám rovnakú ako pred prvým tehotenstvom.

lalu_sk111
21. apr 2023

@pandeia možno som to nerozvila. dá sa. ale z toho, čo pani písala, bývala športovkyňa, pravidelné tréningy a plán riešiť to operačne som dedukovala, že tieto opatrenia sú a možno prebehla aj konzultácia s odborníkom.. Nejde to ale vždy..Bohužiaľ. Poznám ženu, ktorá sa naozaj snažila riešiť diastázu konzervatívne ale nepodarilo sa to a nakoniec operáciu podstúpila. Závisí od viacerých faktorov a závažnosti.

sovica
21. apr 2023

@autorka Chápem Tvoje pocity, ale nezúfaj a hlavne sa neľutuj. Dá sa to riešiť, aj keď pri 3 malých deťoch to bude ťažké. Má Ti kto pomôcť, postrážiť...? Ak si bola aktívna gymnastka, tak určite vieš, že telo si pamätá. Ak budeš cvičiť a zdravo sa stravovať, tak to telo sa začne meniť. Len nechci zmenu na počkanie, chce to čas. A spi, keď sa Ti dá. To je tiež dôležité.
Už som mala rozpísané o diastáze, ale priložila si príspevok, že ju máš diagnostikovanú. Tak potom sa nečuduj, že to brucho nie je také, ako si predstavuješ. Diagnostikovala Ti ju špeciálna fyzioterapeutka a naučila Ťa cvičiť špeciálne cviky na diastázu? Ak posiluješ brucho klasickými brušákmi, tak si to len zhoršíš. Na to, aby sa diastáza upravila, sú špeciálne cviky. Takže s tým by som začala. Neboj sa, pôjde to.
Aktívnym pohybom zlepšíš celkové držanie tela a aj to brucho sa časom upraví. Neverím, že ak máš tréning 4x do týždňa, tak vyzeráš tak zle, ako to opisuješ (nehodíš sem foto postavy v plavkách - bez tváre?) To sa možno len Ty tak negatívne vnímaš, lebo už nevyzeráš tak, ako keď si aktívne cvičila. My ženy vidíme na sebe každú nedokonalosť, aj keď ostatní to vôbec nevnímajú alebo nás vidia atraktívnejšie, ako sa vidíme my samé.
No a ak by to brucho nešlo upraviť cvičením a stravou, tak pôjdeš na plastiku. Nebudeš prvá ani posledná. Daj sa hlavne psychicky do pohody.
Ak Ti to pomôže, tak je tu na MK jedna mamička @mravenek, tiež po 3 pôrodoch to bruško nebolo také, aké si predstavovala. Bola na plastike brušného previsu a diastázy. Napísala o tom blog, pridala fotky, nájdi si to, možno potom prehodnotíš svoju situáciu. Je to krásna a veľmi sympatická kočka, vyzerá výborne.

kittykat22
21. apr 2023

Ako dlho si po porode? Telo potrebuje cas na regeneraciu. Mozno by si mohla skusit masaze - bud maderoterapia alebo lymfodrenaz. A plavanie je dobre na zatiahnutie koze.

lindusss2016
21. apr 2023

Ako dlho si po tretom porode? Ja som tiez schudla 30 kg pomerne rychlo a koza mi ostala strasne ovisnuta. Hanbila som sa v lete chodit v kratasoch, brucho hole ani omylom. Upravilo sa to. Som uz ale 5 rokov po porode a zda sa mi, ze ta koza vyzera stale lepsie a lepsie. No teraz by si uz proste nepovedala, ze som este pred 3-4 rokmi mala komplet ovisnutu celu kozu. A to mam o 12 rokov viac ako ty. Ale cvicim vela, najma jogu, cize vela strecingu. Cviceniu venujem tak 2-3 hodky denne.

mravenek
AMBASÁDORKA
21. apr 2023

@sovica jeeej ďakujem ❤️

autor
21. apr 2023

@lindusss2016
@kittykat22 baby krátko som po pôrode. Rodila som začiatkom roka. Ale tá koža je ovisnutá už dlhší čas, od predchádzajúceho tehotenstva. Mne ešte aj na tehotenskom bruchu ovísala. Nie a nie sa zregenerovať. Pozriem tie masáže, to som ešte neskúsila.

@sovica raz do týždňa cvičím s fizio kvôli tej diastaze, ale s tým sa už cvičením veľa urobiť nedá. Operáciu podstúpim, bolo mi to v podstate odporučené každou fizio s ktorou som to konzultovala , len to plánujem až v priebehu roka 2024.

@sheila121 deti mám dve ..a keby som aj 3 či 4 mala. To nebolo podstatou tohto príspevku.

autor
21. apr 2023

@mravenek o tebe viem, ty to máš krásne urobené 😁 vždy keď čítam tvoj blog tak mám chuť rovno sa objednať k chirurgovi.

mravenek
AMBASÁDORKA
21. apr 2023

Haha ale ozaj mne to vyšlo 😅😅 muž sa strašne bal ako to dopadne ale spokojnosť

sheila121
22. apr 2023

Ja som ťa len obdivovala.