Z trojkombinácie dvojkombinácia - zoženiem vôbec 2kombi vanička + vajíčko? Či radšej súrodenecký kočík?

Zodpovedané
31. júl 2020

Dobrý deň.

Čakám druhé bábätko, a preto sa chcem opýtať, s kočíkmi to mám ako tak vyskúšané, no chcem názor odborníčky. Mala som trojkombináciu Junama Diamond S-line - zajtra ju idem predať, bola som neskutočne super moc spokojná, vanička úžasná, vajíčko super, využívala som nacvaknutie na konštrukciu, no so športovým sa mi do auta a z auta nechcelo absolútne naťahovať... tak som si kúpila jednoduchý, ľahký, športový kočík, Petite&Mars Street Plus. S ním som veľmi spokojná, využívam ho každý deň.

A moja otázka znie: zajtra predávam trojkombináciu, aj keď je mi to ľúto, je mi zbytočné ju doma mať, keď športová časť sa predať zvlášť nedá, a zbytočne by som to mala doma. Takže mi ostane športový kočík, ktorý samozrejme využívam, lebo mám 9-mesačná bábo. Preto sa chcem opýtať na vašu radu, názor - čo mám teraz kúpiť? Dcérka bude mat rok a pol, keď sa bábätko narodí.

Mám pozerať po nejakej dvojkombinácii, len vanička (hlboký kočík) a vajíčko? Dá sa vôbec tak zvlášť kúpiť? Ak áno, aký mi odporučiš? Podmienky: odpruženie kočíka, aby sa dalo pérovať, veľké nafukovacie kolesá aj do terénu. Iné podmienky nemám. Aby vajíčko pasovalo na konštrukciu samozrejme.

Kamoška mi načrtla že súrodenecký kočík, no nikdy som to zatiaľ nepočula..? A Budget tak do 500, max 550 € 🙂 A kde kúpiť?

Moc ďakujem. 🙂

Ahoj,

s takýmito požiadavkami to pôjde, neboj. Určite kuk na hlboký kočík Bexa Light - je to presne ten typ veľkej vaničky, odpruženého podvozku, oválnych tvarov. A adaptéry typu Maxi-Cosi sú k dispozícii, vypýtaj si ich pri objednávaní, stoja cca 20 eur.

Bexa Light

K súrodeneckým kočíkom - ak by si to potrebovala v zmysle potrebuješ jeden kočík pre staršie aj mladšie dieťatko, sú také modely - ale rátaj, že také kočíky sú veľké, ťažšie, drahšie. A väčšina z nich - tých praktickejších - ani nie je hojdavá. To už si potom pozri buď (z veľkých) Bebetto 42 či BabyActive Twinni.

Bebetto 42 2017


BabyActive Twinni 2019

Alebo z tých praktických a obľúbených, ktoré lacnejšie aj zoženieš bazárovo Baby Jogger City Select. Každopádne ak sa bez toho obídete, radšej si taký kočík nekupuj. A keď, tak iba nahraď súrodeneckým skejtíkom na začiatok, prípadne kombinuj kočík a šatku/nosič.

Baby Jogger City Select


Prajem to najpohodlnejšie kočíkovanie,
Eli